562 dager etter at de mest inngripende tiltakene norge har hatt i fredstid ble innført, kunne nordmenn lørdag endelig klemme hverandre og kaste munnbindet. Gjenåpningen av Norge har ført til at enda flere har tatt turen over grensa, og søndag var det jevn trafikk over grensa mellom Meråker og Storlien.

Mange nordmenn hadde tatt turen over til Fjellhandel kjøpesenter, kjøpesenteret som blant annet huser Systembolaget og dagligvarebutikker.

Søndagstur

En av de mange som søndag tok turen over til Sverige var Oddvar Hammer fra Stjørdal.

Hva som blir handlet når du er over grensa?

- Det var et veldig godt spørsmål, for man vet ikke selv. Det du finner, men så ser man litt på prisene også. Brus, cola, ost handler vi mye av, jeg synes osten er mye bedre her. Det blir forskjellig hele tiden.

Lørdagens gjenåpning førte til at flere personer tok turen ut i gatene, og politiet har hatt mye å gjøre natt til søndag. I alt 13 personer ble kjørt i arresten grunnet ordensforstyrrelse, vold og forulemping av politi i Trondheim natt til søndag. Hammer sier han mener det var litt tidlig å åpne samfunnet helt opp.

- Den hele gjenåpningen synes jeg kanskje er litt tidlig, slik jeg så det på TV`en i går fra Oslo og Trondheim, så tror jeg det var litt tidlig, litt snartenkt synes æ.

- Synes ikke det er mer smitte i Sverige nå enn i Trøndelag, det er mye der. Stjørdal og Malvik har veldig mye hele tiden, Trondheim begynner å lette opp. Jeg synes en søndagstur er greit, har vært mye i Åre og vi, på polet, men vi er alene, det er ikke noe folk, sier Hammer videre.

Hammer forteller avslutningsvis at dette ikke blir hans siste tur over grensen, og at det blir flere turer når jula nærmer seg.

Hør hele intervjuet med Oddvar Hammer i lydfilen under: