Flere av medlemmene i Facebook-gruppa «Hvor er Odin» står bak en spleis, som skal hjelpe foreldrene til å finne Odin André Hagen Jacobsen.

Henla saken

Odin forsvant i Trondheim den 18.november 2018. Den siste observasjonen som er gjort av ham er et overvåkningsbilde fra Piren klokka 06.01, samme søndag som han forsvant.

– Til tross for flere spor, har ikke politiet lyktes med å komme noe nærmere med å finne ut hva som skjedde med Odin, sier Heidi Bollingmo, som har oppretta Spleisen.

– Alle pengene som kommer inn går til å finne svar på hva som har skjedd med Odin.

Bollingmo har vært i kontakt med foreldrene, som er gjort kjent med at det er startet en Spleis-innsamling til dette formålet. Hun har selv ei datter som er fem dager eldre enn Odin, og har engasjert seg i kampen for å finne ham.

Statsadvokaten henla saken den 11. februar tidligere i år, og det førte til at foreldrene påklaget avgjørelsen og anket henleggelsen.

I forrige uke ble det kjent at Riksadvokaten opprettholder beslutningen om å henlegge Odin-saken. Dermed er saken nå henlagt for godt.

– Vi ønsker å hjelpe med en spleis til foreldrene, slik at de kan få mulighet for å finne sin sønn. Ettersom riksadvokat støtter politiets henleggelse, så står de tilbake uten noen svar, forklarer Bollingmo.

Har kjempet lenge

– Til tross for flere spor, har ikke politiet lyktes med å komme noe nærmere med å finne ut hva som skjedde med Odin, står det på Spleis-siden.

– Det er ingenting som er avgjort før Odin har blitt funnet, og vi får vite hva som har hendt. Vi kan ikke sitte stille og være passive tilskuere. Vi må reise oss og rope ut når slik urett skjer, står det videre.

På facebook-siden «Hvor er Odin» er det mange medlemmer som støtter foreldrenes kamp.

– Foreldrene har kjempet altfor lenge, og sitter igjen med mange ubesvarte spørsmål. Nå er det vår tur til å støtte familien, så foreldrene får svar de kan tro på, og leve videre med, sier Bollingmo

– Vi har trua, hjelp oss å finne Odin.