Årets Arnardo-turnè  involverer artister og crew fra hele 16 ulike nasjoner fordelt på fire verdensdeler. Og pass på! En dansk lommetyv vil i år stjele mye av oppmerksomheten. Det vil garantert også "gummimannen" Cesar Pindo gjøre med sin helt unike kroppsbeherskelse.

I forkant av den 67. sesongen mottok forøvrig ekteparet Bjørg og Arild Arnardo Kongens Fortjenstmedalje "som belønning for særlig fortjenstfullt innsats til glede for mange gjennom lang tid".

I år er altså Cirkus Arnardo det eneste cirkus i Norge som er på turné.

- Det er faktisk 103 år siden Norge sist bare hadde ett sirkus. Våre bransjekolleger har gått i tenkeboksen og satt seg selv i pausemodus, sier Arild Arnardo.

- Å drive sirkus i Norge byr på mange og store praktiske utfordringer, men vi "står han av" i år som i de 66 forrige somrene. Vi har derfor satt sammen en forestilling vi tror vil gi vårt publikum et par timers avbrekk fra hverdagen.

Ingenting, om noe, gir en så stor nærhet mellom artister og publikum som nettopp cirkus. Og der ingen sitter mer enn 12 meter fra manesjen.

En merker det gjennom hele forestillingen, og kanskje ekstra mye i møte med vår danske lommetyv Kenny Quinn.

Den danske, men norskfødte "tyven" er en fingernem herre som rundstjeler sine ofre. Han rapper mobilen, slipset, brillene og nøklene. Han tømmer lommene dine for alt av verdi, og slipper unna med det.

Men heldigvis er Kenny Quinn en ærlig gentlemanstyv som alltid leverer tilbake eiendelene han stjeler.

Kenny har 30 års erfaring i showbusiness. Han er en hyppig gjest hos politiet, invitert som kurs- og foredragsholder. Og gir politiet verdifull innsikt i hvordan de ekte tyvene opererer.

Anatomiens lover for hvor langt en kan tøye den menneskelige kropp blir alvorlig satt på prøve med ecuadorianeren Cesar Pindo.

Med en ufattelig smidighet bøyer, nærmest deformerer Cesar Pindo armer og bein i absurde vinkler som strider mot all fornuft.

Forestillingen åpnes i god Arnardo-tradisjon med cirkusprinsesse Helen Arnardo på ryggen til sin spanske Andalucier-hingst. Som 3. generasjon Arnardo setter hun det hele i gang.

Inn ryttergangen som små og store virvelvinder kommer Laura Urunovas hunder.

De prisvinnende pudlene fra Monte-Carlo tok fyrstedømmets ungdomsfestival "New Generation" med storm.

Når spanske Desy Rich entrer manesjen blir vi satt ovenfor et pulserende hula-hoop dansenummer. Ekte flamenco-sjarm med rockeringer, rundt og rundt.

Årets forestilling står ikke tilbake fra tidligere år når latterdørene skal opp. Tvert imot.

En av flere garantister for nettopp dette er klovnen Jimmy. Med sine utallige gags og påfunn er han forestillingens "røde tråd" og dukker opp flere ganger, og alltid med poeng som kommer brått på. Ja, også med publikum som deltagere enkelte ganger.

Arven etter bestefar Arne Arnardo ivaretas av Are Arnardo og hans kone Paola.

Deres magiske illusjoner gjør at du ikke tror det du ser, og at du ikke ser det du tror.

Igjen skal latterdørene opp, og det på vidt gap. For når Max Weldy skal utføre sitt trampolineshow, ja så skjer de mest utrolige ting.

Ekte og god slapstick-humor en ikke kan holde tilbake latteren for.

Dyr har alltid vært en naturlig del av Cirkus Arnardo. Og det er både stemningsfullt og romantisk når Duo Urunov entrer manesjen med vakre hester og den høye skole.

Det går aldri lenge mellom hver gang lattermusklene skal trimmes hos Cirkus Arnardo.

Familia Popey har en klassisk, musikalsk entré. En munter kvartett med fiolinist på flere strenger.

Hva med morsom romantikk med en populær bi-smak? Det summer nemlig i Cirkus Arnardos telt.

Med Alessandro Gillert & Cristina Moia bringes igjen en høy WOW-faktor inn i manesjen, der de både på slakk og stram line briljerer med linedans, også i to etasjer, der hun balanserer på hans aksler.

Fart, balanse og sjonglering på samme tid krever år med trening. Spesielt når alt foregår på hesteryggen.

Laura Urunova imponerer sitt publikum til fulle med forskjellige sjongleringsdisipliner på en hest i bevegelse.

Duo Kovatchevi tar oss til nye høyder, oppunder cirkuskuppelen.

Fritt balanserende opp-ned på hodet i Washington-trapez som svinger fra side til side utnytter de fullt ut teltets høyde.

Forestillingen pulserer helt fram til siste nummer, og faktisk så øker takten når trioen Kenya Boys møter publikum med sin afrikanske sjarm til tonene av "Waka Waka".

De tar oss med på en reise gjennom kontinentets tradisjoner bestående av livlig akrobatikk, menneskepyramider, limbodans, og mer til.

Selbu, ved Marienbort  onsdag 10. juni kl 18.00.

Røros, ved Øra stadion torsdag 11. juni kl 18.00.