En merkelig ting å starte med

Avtroppende ordfører Trond Hoseth reagerer på at den første saken som ble tatt opp i kommunestyret var nettopp at planene om byggingen i Hommelvikfjæra skal stoppes; -Det er en merkelig ting å starte med, det er drøyt, sier Hoseth. Han mener debatten har dreid seg om ja eller nei til bygging ikke at området skal bli et parkområde slik som det nye flertallet nå har bedt om. Han understreker at Arbeiderpartiet fortsatt mener at den beste bruken av Moan er utbygging.

Møtes i døra

Hoseth innser at det nå kan virke som at dette er slutten for utbygging av Moan-området. Han reagerer også på at det nå blir best om å omregulere til området til et LNF-område og mener det er noe helt annet enn det som var signalisert før valget. Hoseth er tydelig på at han tror varaordfører Rikard Spets fra Frp som vil samarbeide med MDG kommer til å møte hverandre i døra både en og flere ganger.

Hommelvikfjæra Foto: Hroar Wold Nordhaug

Tydelig signal

Moanutbyggingen har lenge vært et hett tema. Varaordfører Rikard Spets sier folket har mobilisert og mener det var avgjørende for valget. Dette var en av grunnene til at det nye flertallet ville få Moan på sakskartet i første møtet. -Vi ønsker å gi et klart og tydelig signal til administrasjonen om at nå er det ett nytt flertall som ønker en annen utvikling, sier Spets. Han ønsker å få omgjort dette til et friområde så snart som mulig. At det blir store kostnader rundt snu-operasjonen har han lite tro på: -Jeg ser at det er påstander om at her må kommunen ut med mye penger, men det tror ikke vi, sier Spets. -Her må vi uansett se på hva administrasjonen finner ut å jobbe ut i fra det.