Denne uken ble det kjent av avisa Hallingdølen, som har redaksjon i Ål i Hallingdal, har stukket av med hovedprisen i European Newspaper Awards. Mer enn 160 aviser fra over 20 land deltok i den årlige konkurransen.

– European Newspaper Awards har utpekt oss til årets lokalavis i 2021, i sterk konkurranse med aviser fra over 20 andre land. Det er vanvittig stas! Jeg har verdens beste og dyktigste kolleger, og sammen lager vi jammen Europas beste lokalavis! Jeg er så stolt av gjengen min - europamesterne - at jeg nesten sprekker, skriver ansvarlig redaktør Lillian Holden på sin facebookprofil.

Også i 2013 ble Hallingdølen kåret til årets lokalavis i Europa, og som Nils Arne Eggen ville sagt det: – Det er ikke alltid så vanskelig å vinne, det vanskelige er å gjenta suksessen.

Redaktør Holden, som startet journalistkarrieren i skoleavis på Hov Skole rundt årtusenskiftet, sier til Nea Radio at dette var skikkelig artig.

– Det er artig å få anerkjennelse for den jobben vi driver med, sier hun og bekrefter at jubelen har stått i taket i redaksjonen siden nyheten ble kjent.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at de har sett på hvordan avisa ser ut med mange fine bilder. I tillegg har juryen latt seg begeistre av avisas filosofi om å løfte frem mest mulig folk i spaltene.

– Vi får skryt for at vi vier mye plass for å løfte frem hverdagsmennesket, for at vi setter av mye plass til leserbrev og har mye engasjement i avisa, sier redaktøren, som røper at det var kjærligheten som gjorde at hun havnet i nettopp Hallingdølen. Hør intervju her: