Som i fjor ble årets Bygdaliv i Haltdalen åpnet med konsert i Haltdalen Kirke. Denne gangen var det Henning Sommero og John Pål Inderberg som hadde fått oppdraget og enkelte var kanskje litt overrasket de de fikk høre at gitristen i Sambandet, Sjalg Raaen også skulle være med.

Henning Sommero og John Pål Inderberg har spilt sammen i mange år, men Sjalg Raaen møtte de to andre for første gang i

halv firetida fredag ettermiddag. Kvart over sju samme kveld spilte de konsert foran omlag 200 publikummere i Haltdalen kirke.

Raaen som legger ut på turné med Åge Aleksandersen i dag lørdag, sier at han er godt kjent innen folkemusikk og når han samtidig får spille sammen med så dyktige musikere så er det ingen sak.  Han bekrefter samtidig at han ikke er vanskelig å be når han får en utfordring.

- Det var Kjetil Langmo som ringte meg og spurte om jeg ville spille på åpningskonserten for Bygdaliv. Da han sa at det ville være sammen med Sommero og Inderberg, rakk han ikke å fullføre setningen før jeg sa ja, sier Sambandetgitaristen som påstår han har verdens beste jobb.

Fornøyde musikere

Henning Sommero var også godt fornøyd med konserten og sine medmusikere. Haltdalen Mannskor deltok med flere

nummer, både solo og sammen med kveldens hovedattraksjoner.

Konserten startet med Vårsøg og publikum fikk oppleve flere viser, blant annet av Erik Bye og Alf Prøysen - og selvsagt var E Slåttateja med på settlista.

Kvelden ble avsluttet med det storslagne finalenummeret fra gammeldansmessa Vindens Hjul.

Sextus i Sommer

Det var mye improvisasjon underveis og Sjalg Raaen fikk vist litt av sine egenskaper på gitaren under en Sommeroisk versjon av Levva Livet.

Nederst i saken finner du en video av et annet stykke som også ble til under veis.

Sommero og Inderberg skal også spille på Røros i sommer. Som i fjor er de delaktige i den musikalske forestillinga ved Cristianus Sextus under Eldenuka.

Hør intervju med Sommmero og Raaen:

Video fra konserten: target="_blank" target="_blank">Klikk her.