– Dette er et supplement til offentlige tjenester, sier Hilde Hammer som har startet Værnes Omsorg.

– Jeg tilbyr praktisk bistand og arbeider hovedsakelig hjemme hos eldre mennesker i Værnesregionen, selv om jeg også har oppdrag på forskjellige bosenter, legger hun til. Hilde forteller at det nå før jul går mye i juleforberedelser.

– Det er en veldig koselig tid og jeg må si jeg nyter det.

Supplement

Mange benytter seg av private tjenester som et supplement til det man får fra det offentlige.

– I tillegg ser jeg at det er mange som bare bruker private tjenester fordi de ikke har krav på hjelp. Hilde forteller videre at mange pårørende til eldre tar kontakt.

– De føler gjerne at tjenestene deres eldre mottar ikke er tilstrekkelige og at deres egen tid ikke strekker til så godt som man skulle ønske, så da blir et privat tilskudd et alternativ mange ønsker å benytte seg av.

Ansetter

Hilde Hammer er utdannet barnevernspedagog.

– Det som driver meg og grunnen til at jeg startet Værnes Omsorg er at jeg er glad i mennesker og at det å jobbe dirkete opp mot dem som trenger det, gir meg veldig mye. Og oppdragene strømmer på. Nå er hun iferd med å ansette en person i deltidsstilling for å avlaste arbeidsmengden.

– Jeg tror at gruppen barnefamilier også kommer til å bli en stadig større bruker av tjenestene jeg tilbyr. Hverdagen er travel både for dem som er alene med barn og for dem som er to, så her ser jeg at stadig flere velger å benytte seg av denne typen tjenester.

Pyntet ferdig?

Hilde Hammer selv er allerede godt i gang med sine egne juleforberedelser.

– Jeg regner regner med at det blir mye å gjøre på jobb framover, så jeg er i full gang med det meste til egen familie, smiler hun.

– Det er ingen som trenger å bekymre seg for julegaver.