– Vi har fått muligheten til å ansette en fransk baker. Han har jobbet ved flere Michelin-restauranter og inntil nylig på Franske Nytelser i Trondheim. Nå flytter han til Selbu, sier daglig leder i Lykkemat, Mia Therese Sollihaug.

Hos Lykkemat skal han jobbe med produktutvikling av fersk bakst og brød.

– Han har vært her og testet produksjonen, urkorn og de bevaringsverdige kornsortene vi bruker. De er ikke han vant til å bake med, men det går veldig bra, sier Sollihaug.

– Store planer for neste år

Til nå har Lykkemat bestått av Sollihaug, hennes samboer og en ansatt, som jobber en dag i uka.

– I tillegg har vi en del tante- og onkelbarn som er tilkallingsvikarer, som hjelper oss med pakking og sånne ting, forteller Sollihaug.

– At dere nå ansetter en til person, betyr det at det går bra med drifta?

– Ja, det gjør det, og vi har store planer for neste år. Vi har nettopp satt inn en stenovn, og vi har fått tak i en pakkemaskin som skal pakke de nye produktene våre som skal ut i markedet nå.

Åpner utsalg i Myrstadbygget

I tillegg skal de ha åpent utsalg i Myrstadbygget i Selbu hver fredag og lørdag frem til jul.

– Og så får vi se om vi utvider tilbudet med flere dager i uka, hvis det er populært, sier Sollihaug.

Fra før av er det ett bakeri i Selbu, og Sollihaug tror ikke det blir noe problem å ha to bakeriutsalgssteder i bygda.

– Vi driver med andre brød og bakverk enn det Selbubakar'n gjør. Vi driver økologisk med de gamle kornsortene og surdeig, så det blir jo noe annet, sier hun.