Avinor har nylig gjennomført tilbudskonkurranse for leie av areal til drift av servering, kiosk, butikker og vekslingstjenester på Trondheim lufthavn, og kan til høsten tilby flere nye matkonsepter til passasjerene.

I avgangshallen for innlandsflyvningene etableres burgerkjeden «Max», som er blitt kåret til Sveriges mest populære burgerkjede 15 år på rad. Etableringen vil bli første «Max» i Trøndelag.

«Foodbar» for utenlandsreisende

«Haven» får fornyet tillit og fem nye år i avgangshallen innland.

– «Haven» vil utfylle mattilbudet til de innlandsreisende med sitt fokus på sunne produkter, med blant annet økologiske juice og smoothies, salater og supper. Lufthavnen får også et større utvalg av barista-kaffe i flere av konseptene, skriver Avinor i ei pressemelding.

I avgangshallen for utlandsflyvningene blir «Foodbar» det nye konseptet.

– Sammen med kiosken «Point» vil «Foodbar» kunne gi de reisende et godt utvalg både for å sitte ned og spise, samt mulighet for å ta med på flyet, skriver Avinor.

Bruken av lokale råvarer vil fortsatt være en tydelig i serveringstilbudet, som blant annet melk fra Rørosmeieriet, laks fra Trøndelag og lokalt øl.

Disse forsvinner

«Pizza hut», «Seafood bar» og «Simply Good» forsvinner fra flyplassen.

Her er den fullstendige listen over hvilke konsepter som har fått kontrakt:

Ankomst: 7-eleven, Starbucks

Avgang: Point kiosk, Café Ritazza, Max, Upper Crust, O’Learys, Haven, Foodbar, Æra fashion, Tanum bokhandel

Leiekontraktene har fem års varighet fra 1. september i år. Kontraktene for Travel Value og Duty Free er ikke omfattet av denne tilbudskonkurransen, skriver Avinor.