Etter 108 dager på tur, fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. På tirsdag, etter å ha vært på tur helt siden 15. mai, nådde Petter Langørgen Nordkapplatået.

- Det kjennes. Jeg er imponert selv. De første dagene sleit jeg selvsagt med litt gnagsår, for du får ikke til å forberede deg på noe slik galskap.

Foto: Privat

På turen har Petter samlet inn penger til Stiftelsen Sykehusbarn.

- Bestemte meg for å ha en innsamlingsaksjon til en organisasjon, og valgte da Stiftelsen Sykehusbarn, sier Langørgen, før han videre sier:

- Falt veldig for de når jeg leste om hvordan de ble stiftet, så det ble ett enkelt valg etter hvert.

Stiftelsen Sykehusbarn ble stiftet i november 2011 av Magne Helander og Trond E. Hansen. De to var begge fedre til jenter med alvorlig kreft diagnose. De to ønsket å gjøre en forskjell for barn på sykehus, etter deres opplevelser av hvor forskjellig alvorlig syke barn og deres familie ble møtt, avhengig av diagnosen til barnet. Helander mistet datteren sin Ylva i 2013, og ga i 2015 ut boken "Englepappa - historien om Ylva og meg".

Stiftelsen Sykehusbarn retter en stor takk til Petter for hans engasjement for deres sak.

- At Petter valgte Stiftelsen Sykehusbarn til sin innsamling, er vi utrolig stolte og takknemlige for. Han er en fantastisk ambassadør som har tatt permisjon fra jobben i 4 måneder, skaffet sponsorer, legger ut på tur alene, og går fra Lindesnes til Nordkapp for å samle inn penger til vårt formål og gjøre stiftelsens arbeid mer kjent, skriver daglig leder Siri Fuskeland Hafsteen til Nea Radio.

Foto: Privat

Hele uttalelsen til Stiftelsen Sykehusbarn kan du lese nederst i saken.

- En fin måte å koble av på

Selv om mye av turen har blitt gjennomført helt alene, har han møtt mange personer på turen, som har bidratt til det han selv beskriver som en herlig reise og opplevelse. Samtidig har de nærmeste også stilt opp på turen.

- Har hatt familie og venner som har vært med og gått noen etapper, eller vært med som følgebil. Det har vært veldig motiverende og hatt underveis som fine drypp oppigjennom.

Har du hatt musikk, radio eller podkaster å høre på, eller har du bare gått og hørt på naturen? - Det og. Jeg har hatt både radio, lydbøker og musikk å høre på. Det er en fin måte å koble av på, så man ikke blir helt koko når man går alene. Greit å ha noen man liksom kan snakke med.

Foto: Privat

En halv million kroner

Mange har fulgt Petters ferd mot Nordkapp via sosiale medier, hvor han på Facebook og Instagram daglig har publisert en liten dagbok med bilde. Der har melhusingen jevnlig frontet Stiftelsen Sykehusbarn, samt oppfordret folk til å gi penger til stiftelsen.

På veien til Nordkapp har han samtidig hatt et mål med innsamlingsaksjonen: Å slå innsamlingsrekorden på 160.00 kroner, som er det meste noen har samlet inn ved å gå Norge på langs.

- På innsamlingsaksjonen har jeg samlet inn 510.000 kroner på, litt over en halv million, sier han, før han videre sier:

- Jeg er imponert og blir nesten rørt når jeg tenker på hvor mye folket har gitt, for denne organisasjonen får ikke en krone i statsstøtte. De private som har gitt er herlige, det er helt fantastisk

Også stiftelsen er helt over seg over givergleden.

- Det er svært viktig med private initiativ, og det Petter gjør her er helt fantastisk. Tenk å få en gave på over 1/2 million kroner - Det er helt rått!!.

Foto: Privat

Fortsatt mulig å gi

Selv om konkurransen om å samle inn mest til Nordkapp er over (stoppet når han nådde Nordkapp), håper Langørgen flere gir til stiftelsen.

- Både Vippsnummeret og kontonummeret er åpent fram til 15. september. Og ellers så er det mulighet til å gi til Stiftelsen Sykehusbarn hele året, sier Langørgen avslutningsvis. Hør hele intervjuet med Petter Langørgen i lydfilen under uttalelsen til Stiftelsen Sykehusbarn.