Torsdag ble en mann pågrepet i en væpna aksjon, og bombegruppe bistår politiet.

Truende mann på Glåmos

Bombegruppa bistår Trøndelag politidistrikt etter væpnet aksjon tidligere torsdag ettermiddag.

Politiet mottok melding om at det befant seg en truende mann på Glåmos i dag kl 14.19 og at mannen skulle være i besittelse av våpen.

Politiet rykket ut til stedet med flere patruljer og det ble gitt bevæpning.

Funn av våpen

Mannen ble pågrepet uten dramatikk kl 14.26 og politiet har kontroll på stedet. Det var ikke fare for andre personer.

Det ble gjort funn av flere våpen og mulige eksplosiver på stedet, skriver politiet i en pressemelding.

- Vi har fått bistand av bombegruppa for å søke etter eksplosiver på flere private adresser og i omkringliggende område, opplyser politiadvokat Anne Haave.

Mannen har status som siktet og er i politiets varetekt.

Haave opplyser videre at siktede ikke er hjemmehørende i Trøndelag.

Har tilknytning til flere adresser

Personen har tilgang til flere adresser, og bombegruppen og politiet i Trøndelag ransaker disse i søket etter flere våpen og eksplosiver.

- Vi har foreløpig ikke mistanke om at flere er involvert. Vi leter på adresser mannen, som vi allerede har pågrepet, har tilgang og tilknytning til. Boliger og fritidseiendommer, opplyser Haave.

Mannen er i 20 årene og Haave ønsker ikke å si om han er kjent for politiet fra før. Han har bostedsadresse et annet sted i landet.

Pågår utover natta

Politiet rykka ut for å bistå under et helseoppdrag. Underveis endret status seg fra helseoppdrag til væpna aksjon. Haave ønsker ikke å si noe om hvorfor det skjedde.

- Vi har i etterkant tatt beslag av flere våpen og mulige eksplosiver. Bombegruppa har kommet oppover med helikopter. Etterforskninga pågår fortsatt og både bombegruppe og politiet er til stede, så den vil nok pågå utover natta, sier Haave.

Hør intervju med politiadvokat Anne Haave her: