I likhet med i andre kommuner, har også Tydal avholdt sine kommunale møter over Teams etter at koronakrisen traff. Nå åpner imidlertid de nye retningslinjene for at man i Tydal kan holde kommunestyremøtet fysisk i kulturhuset.

– Kravet til avstand har blitt litt mindre og vi er ganske få i kommunestyret. Dermed kan vi møtes i kulturhuset uten å gå på akkord med gjeldende regler, sier ordfører Jens Arne Kvello (SP).

Saken fortsetter under lydfila:

Likt for alle

Kvello er ikke redd for at dette sender signaler om at koronakrisen er bak oss og at vi kan slappe av når det gjelder smittevern.

– Absolutt ikke. De nye reglene gjelder alle og vi kommer til å være svært påpasselige med å både holde avstand, med renhold og alle andre prosedyrer som kreves.

Savnet hyttefolket

Ordføreren sier at hyttefolket har vært savnet og at det er godt å ha dem tilbake.

– Både når det gjelder næringslivet her oppe og også det sosiale, har hyttefolket vært dypt savnet. De er en del av livet her oppe og er med på å holde liv i både kultur og næring, sier han.

– Så nå får vi håpe at det går bra framover. Vi har enda ikke hatt noen tilfeller av smitte i Tydal og målet er å holde det slik.