Et av vårens høydepunkt for mange er 1. mai. Ikke bare er det den første dagen i vårmåneden mai, men mange steder markeres arbeiderbevegelsens store dag i form av ulike arrangement.

I Ålen har det i "alle" år vært demonstrasjonstog med påfølgende arrangement i samfunnshuset og de senere årene i Hovet.

I fjor toppet dette seg med Trond Giske som hovedtaler - et arrangement som trakk fullt hus og med flere riksmedier til stede. NRK sendte Giskes tale direkte.

Denne gangen blir det en svært annerledes markering av dagen.

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

1. maikomiteen på plass ved statuen av Rallaren og hans hustru. Foto: Per Magne Moan

Korona

Koronapandemien har ført til at alt av store folkeansamlinger og arrangement er avlyst i sine kjente former - også arbeiderbevegelsens store dag.

Derfor har man sett seg om etter andre måter å feire og markere på.

Om det skyldes suksessen mange artister har hatt de siste ukene med nettkonserter, vites ikke, men flere steder blir også 1. mai denne gangen markert i cyberspace - eller på nettet.

Streames på nett

Onsdag ettermiddag var FjellTV på plass utenfor Hovet og gjorde opptak av arrangementet.

1. maikomiteen var på plass med faner og flagg og det ble holdt flere appeller.

Men demonstrasjonstog blir det ikke denne gangen. Det sier leder i Holtålen Arbeiderparti, Ann Elisabeth Hansvold som sammen med lederen i det lokale Fagforbundet, Monika Hellandsjø, slo av en prat med Nea Radio etter at opptakene var i boks og 1. mai unnagjort i god tid: