Regjeringen opprettholder de strenge nasjonale tiltakene som ble innført 5. november. Derfor blir vi bedt om å ha minst mulig sosial kontakt i ukene fremover, slik vi har gjort den siste tiden. Dette kom frem i onsdagens pressekonferanse fra regjeringen.

Foreløpig kan ikke myndighetene si om smitteverntiltakene som ble innført i starten av november, er tilstrekkelige. Det er årsaken til at de nasjonale smitteverntiltakene forlenges.

Neste uke kommer regjeringen med konkrete råd om julefeiringen. Allerede nå påpekte statsminister Erna Solberg at vi må forberede oss på at julen blir annerledes.

- Vi håper å kunne åpne for mer sosial kontakt under julefeiringen, men i år er det ikke rom for de store juleselskapene, sa statsminister Erna Solberg på pressekonferansen.

Her finner du en oversikt over de nasjonale tiltakene som ble innført fra 5. november.

Husk at flere kommuner har innført flere konkrete oppfordringer og tiltak. Du må derfor sjekke din kommunes hjemmeside for å holde deg oppdatert på de lokale smittevernrådene.

Det viktigste er fortsatt at alle følger de grunnleggende rådene om å holde avstand, holde hendene rene, holde seg hjemme når man er syk, og holde nede antallet mennesker man møter.