Solheim Pensjonat på Røros går nye veier og utvider sitt konsertrepertoar med funk. 6. juni kommer Savage Rose bassisten Moussa Diallo og hans trio til Røros.

Groovy rytmer og musikalsk lekenhet kjennetegner denne trioen, en blanding mellom flere musikksjangre ledet av en av Danmarks mest innflytelsesrike bassister, Moussa Diallo. Han kommer fra en flerkulturell bakgrunn med røtter i Mali og Danmark og denne mangfoldige konstellasjonen utfordrer kulturelle tradisjoner i musikk.

Diallo har markert seg som en av Danmark mest aktive bassister innenfor genrene pop, rock og funk. Han er involvert i bandet Savage Rose og er også mangeårig bassist for blant andre souldronningen Hanne Boel og har hatt en enorm påvirkning på det danske musikklivet.

I år ble det også laget en helaftens dokumentarfilm om hans spennende liv og musikk. Han vokste opp i Mali med dansk mor og malisk far og kom til Danmark som 18-åring.

Trioen består - i tillegg til eksellent basspill fra Moussa - av den enorme koraspilleren Dawda Jobarteh og perkusjonisten Salieu Dibba.

Moussa Diallo ble i 2006 tildelt KEN GUDMAN PRISEN for beste danske rockeartist.