- Dette var veldig gledelig! Vi er jo glade i penger, vet du, ler en tydelig fornøyd Sverre Inge Lystrup Ness.

Trenger penger til drift

Han er trener for fotballaget Hommelvik Guts, som er et tilbud for alle som ikke har et lag å spille på. De er nå om lag 40 spillere på laget.

- Hos oss kan alle være med, sier Ness.

- Og det skal være et lavterskeltilbud også økonomisk, så vi trenger en del penger til drift. Derfor trenger vi all den økonomiske støtten vi kan få. Vi har både sponsorer og søker om legat-midler hvert år, men det er ekstra hyggelig å få en pengesjekk fra Coop RBK-fondet.

Skal brukes på aktivitetsuke

Hvert år deles det ut penger fra Coop-RBK fondet til regional talentutvikling. I år er midlene øremerket til integrering i barnefotballen, og lokale klubber ble oppfordret til å søke.

Sjekken ble delt ut i forkant av kampen mellom RBK og Viking på Lerkendal torsdag, og lyder den nette sum av 30.000,- kroner.

- Pengene skal vi bruke på en aktivitetsuke. Storsjøcupen er avlyst, så i stedet arrangerer vi en hel uke med aktiviteter. En dag skal vi spille fotball, en annen dag skal vi game, vi skal bade, padle kano og dra til en klatrepark, og alle som vil kan være med. Kun koronarestriksjoner setter begrensninger, sier han.