De siste dagene har Trøndelag i likhet med resten av Norge opplevd økning i antall Covid-19 smittede. Onsdag ettermiddag bekreftet Meråker kommune på sin Facebook-side, at en ansatt ved Lian Trevarefabrikk hadde testet positivt på koronaviruset.

Tilfellet medfører at kommunen inntil videre har valgt å stenge kommunens helsetun for besøkende inntil videre, og ellers påminner sine innbyggere om de nasjonale rådene.

Spores til Stjørdal

Kommuneoverlege i Stjørdal og Meråker, Leif Edvard Muruvik Vonen, opplyser til Nea Radio at den smittede er bosatt på Stjørdal, og at det er kjent hvor smitten kommer fra. Muruvik Vonen opplyser samtidig at det er voksne personer som til nå har testet positivt, og at smitten kommer fra forskjellige møter og selskaper.

Et ukjent antall ansatte på avdelingen hvor den positivt testede jobbet er satt i karantene. I tillegg ble de resterende av de 38 ansatte ved fabrikken oppfordret til å teste seg for Covid-19, opplyser ordfører Kjersti Kjenes (MTB) til Nea Radio. Fabrikken vil fortsatt holde deler av driften gående som normalt fremover.