Lene Fjellstad

I både sol og regn ble byen Stjørdal feiret på Torget onsdag! Nå er byen blitt 25 år, etter at kommunen i 1997 fikk status som nettopp dette. Det ble en flott markering med et fullstappet torg, kaffe, kaker og flott show fra Opera Trøndelag.

Alf Daniel Moen, ordfører da Stjørdal ble by i 1997, fortalte om hva de tenkte da de søkte om bystatus og hvilke tanker han har om framtiden.

Alf Daniel Moen var ordfører da Stjørdal kommune fikk bystatus i 1997. Til høyre dagens ordfører Eli Arnstad. Foto: Stjørdal kommune
Det hører selvfølgelig til at det skal serveres kake når noe skal feires, så også 25 år som by. Etter hva Nea Radio erfarer smakte kaken svært godt. Foto: Stjørdal kommune
Opera Trøndelag sang fra Bør Børson og bidro til et flott arrangement. Foto: Stjørdal kommune

Nåværende ordfører Eli Arnstad holdt sin første offisielle tale, hvor hun trakk fram at vi har en lang og rik nærings- og industrihistorie som gjør at Stjørdal har en egen tyngde og kraft i regionen.

Hun siterte historikeren Henrik Mathiesen som sa følgende om Stjørdal i Illustrert Folkeblad i 1900. «Til nu har stjørdalingene bevaret egenskaper, der omtales som særlig trønderske, de er storsindede, seigt utholdende og gir seg ikke før de faar sin vilje fram». Arnstad avsluttet med å se framover, og hun var klar på at vi skal være ambisiøse og gjøre Stjørdal til den mest attraktive byen i Trøndelag.

Ordfører i Stjørdal Eli Arnstad (SP) holder tale på torget. Foto: Stjørdal kommune
Kommunedirektør Tor Jakob Reitan, Lene Fjellstad og Margit Elverum i full sving med å servere kake og kaffe. Foto: Stjørdal kommune

- Vi er og skal fortsatt være Trøndelags nest største kommune. Og vi har fått en god start på året med positive befolkningstall. 43 nye stjørdalinger har det blitt i årets første kvartal. Og selv om vi er en tiendedel av størrelsen på Trondheim som Trøndelags største by så skal vi utfordre dem, avsluttet Stjørdals nye ordfører Eli Arnstad.