Det var en tydelig irritert og skuffet Andre Sotberg, som fredag kveld pratet med Nea Radio.

Tidligere på dagen, nærmere bestemt klokken 13:50, gikk IL Sverre-syklist Ancdre Sotberg fra Støren inn på Shell Bjølsen i Oslo for å kjøpe mat.

Med kun et bord og litt greier imellom han og sykkelen, en avstand han selv beregner til å være halvannen meter i luftavstand, setter han seg til for å spise. Etter hvert ser Sotberg en person på vei i retning vedsekkene sykkelen var plassert ved.

- Ser det er en person på vei mot den (sykkelen journ.anm), men jeg tenkte at det var noen vedsekker og annet til salgs der, og at han sikkert skulle ha en vedsekk eller noe. I det sekundet jeg ser han løfte opp sykkelen istedenfor en vedsekk, så springer jeg ut!

Nea Radio har fredag kveld vært i kontakt med stasjonen, og spurt hvorvidt de kan kommentere saken.

- På generelt grunnlag kommenterer vi ikke saker som ligger hos politiet, sier daglig leder ved Shell Bjølsen,Thommas Østborg Landsem til Nea Radio.

Oslo politidistrikt sier de ikke har mulighet til å kommentere saken.

Sykkel til over 130.000,- kroner

Løpende i sykkelsko, forsøkte Sotberg det han kunne for å ta igjen sykkeltyven, men merker raskt at han ikke har sjanse til å ta igjen personen.

- Bare jeg får videoen på han, så har jeg vertfall noe å bevise til politiet, slik at de vertfall ser hvordan han ser ut.

Sotberg anslår at den mannlige sykkeltyven var mellom 180-190 cm, var bleik i huden og hadde svart hår. Videre at personen hadde en grå bukse og svart jakke på seg.

Sotberg har vært i kontakt med politiet om hendelsen. Politiet har til Sotberg sagt at det ikke er enkelt å omsette en slik sykkel som den som ble stjålet fredag, ettersom sykkelens verdi er ganske høy. Sotberg sier han har fått en verdivurdering av sykkelen til 129.000,- kroner, men at den summen er uten noe ekstrautstyr som gjør at sykkelen er verdt minst 135.000,- kroner.

En stor takk til dansk bilist

Sotberg vil samtidig rette en stor takk til en dansk bilists handlinger når tyveriet fant sted.

- Det var ei dansk dame som på engelsk bare ba meg komme, at vi skulle kjøre etter han. (...) Tenkte vi ikke greide å ta han igjen, men jeg satte meg inn i bilen med hun damen. Vi kjørte litt nedover der, men det endte med at hun bare kjørte meg hjem til leiligheten. - Hadde jeg funnet den, hadde det ikke vært tvil om hvem som hadde fått takken for å si det sånn!

Neste uke samles Norgeseliten i landeveissykling på Levanger/Steinkjer for å kjempe om edelt metall under NM i sykkel. Sotberg forteller at det var rittsykkelen med alt av topputstyr som ble stjålet, men at han heldigvis har midlertidig sykkel raskt på plass.

- Jeg får vel ny på onsdag eller torsdag til uka, så fikk jeg meg en lånesykkel av et eller annet slag i mellomtiden.

Det var den samme sykkelen som Sotberg brukte under Norgescuprittet på Stjørdal, som fredag ble stjålet i Oslo. Foto: Henrik Einangshaug/arkiv