Det var i Adresseavisen i går at sponsor Salmar gikk ut med en krystallklar forventning om at det i kjølvannet av fusjonen også etableres et akademi for jentene - på lik linje med dagens Salmar-akademi for guttene.

- Dette har klubben jobbet med i lengre tid, det sier i dag Rosenborgs sportslige koordinator Roar Vikvang til Adresseavisen.

– Med bakgrunn i fusjonen er den helt klare overordnede målsettingen å skape en helhet som gir vinn-vinn, som gjør at vi kan løfte oss på både kvinne- og herresiden, på jente- og guttesiden, sier han.

Roar Vikvang sier videre at dette garantert blir et tema på klubbens styremøte 16 juni.

Rosenborg kan med dette bli den første klubben i Norge som innfører to likestilte spillerakademier for gutter og jenter.

– At vi er tidlig ute er i tilfelle bare en liten fjær i hatten, men det er ikke drivkraften. Det er å lage et produkt som er godt, og som kan hjelpe trønderske jenter til å nå fotballdrømmen sin. Det er drivkrafta vår. Nå starter den faktiske jobben med det styremøtet, og så er det er for tidlig å si noe om form og fasong sier Roar Vikvang til Adresseavisen.