Aker Solutions er tildelt milliardkontrakt av Shell, det melder selskapet i en pressemelding tirsdag klokken 12. Kontrakten har en verdi på opp mot 3 milliarder kroner.

Kontrakten er tildelt av Shell UK for levering av en installasjon til Jackdaw-gassfeltet i Nordsjøen. Feltet ligger rundt 250 kilometer øst for Aberdeen.

Produseres på Verdal

Kontrakten selskapet har blitt tildelt inkluderer anskaffelser, ingeniørarbeid, konstruksjon og installasjon (EPCI) av en komplett brønnhodeplattform.

Produksjonen av brønnhodeplattformen vil skje ved selskapets verft i Verdal. På det meste vil prosjektet sysselsette over 300 personer, skriver selskapet i pressemeldingen.

– At vi endelig har fått signert kontrakten som vi har jobbet lenge med for å vinne, er en gledelig nyhet. Prosjektet ble stanset i fjor, og vi har jobbet hardt for å få prosjektet tilpasset gassprosjekt for Shell. Dette er et viktig prosjekt for ilandføring av gass til England, sier direkte ved selskapets verft på Verdal, Erik Stiklestad, til Trønder-Avisa.

Stålunderstellet inkludert forboringsdekket skal leveres fra verftet i 2023, og i 2024 skal plattformdekket leveres til Shell. Aker Solutions vil i prosjektet fortsette sitt samarbeid med Rambøll og Leirvik som underleverandører. De var også med i FEED-fasen av prosjektet.

Jackdaw-feltet vil ved sine toppnivåer produsere produsere mer enn 6 prosent av den estimerte gassproduksjonen i den britiske delen av Nordsjøen midtveis i inneværende tiår, skriver Shell på sine hjemmesider om feltet.