Arbeidet med forvaltningsplanene startet opp i løpet av våren og høsten 2018. Planene var på høring i høsten, og det kom inn to høringsuttalelser.

Digitalt

Forvaltningsplanene vil være tilgjengelige digitalt, via Miljødirektoratets system for forvaltningsplaner på nett for verneområder. Informasjonsbrev er sendt til grunneiere, kommuner og andre berørte parter. Planene kan leses og lastes ned via hjemmesidene til Fylkesmannen i Trøndelag, eller du kan ta kontakt for å be om å få tilsendt en papirkopi.

Kort om naturreservatene

Vern av Erikskulen, Oksdøla og Hemna ble vedtatt ved Kongelig resolusjon i 2016, og året etter for Altskardet og Ferjlia. Naturreservatene omfatter områder med naturskog og lite påvirket skog, med blant annet boreal regnskog (kystgranskog), boreal lauvskog og edellauvskog, og sjeldne og sårbare arter knyttet til disse naturtypene.

- Formålet med forvaltningsplanene er å etablere en forvaltningspraksis som skal ivareta verneverdiene og avklare forholdet til brukerinteressene i området, skriver Fylkesmannen i Trøndelag.