Politiet har mandag formiddag rykket ut til to trafikkuhell med elsparkesykkel i Trøndelag.

Den første hendelsen skjedde i Namsos, og ble meldt av politiet på Twitter klokken 07.43.

– Det er en singelulykke, og fører melder om vond fot og sårskade i hodet. Ambulansen tar med seg fører til sykehuset i Namsos, sier operasjonsleder Bjørnar Gaasvik til Adresseavisen.

Kun sekunder senere meldte politet om et nytt trafikkuhell med elsparkesykkel, denne gang i Trondheim. Operasjonsleder Gaasvik sier til avisen at det dreier seg om en mann som har kjørt inn i en fortauskant i et kryss på Ranheim. Mannen ble sjekket av ambulansen på stedet, etter å ha fått vondt i en fot. Politiet har ikke opprettet sak på den hendelsen.

El-sparkesykkel i promille

Søndag kveld ble to el-sparkesyklister stoppet i beruset tilstand.

Først ble en mann i 20-årene stanset av politiet på el-sparkesykkel i alkoholpåvirket tilstand. Mannen kjørte først av veien, kom seg opp på hjulene igjen, før han senere forsvant. Vedkommende ble senere stanset av politiet. Hendelsen skjedde på Tunga i Trondheim.

Senere på kvelden, i etterkant av gårsdagens konsert med Justin Bieber, skjedde en ny ulykke. Et barn på 11 år fikk tilsyn av helse, etter å ha blitt kjørt på av en svært beruset el-sparkesyklist. Hendelsen skjedde på Leangen i Trondheim, og en mann i 20-årene ble pågrepet og satt i arresten. Mannen er fratatt førerkortet.

Det er ulovlig å bruke el-sparkesykkel i beruset tilstand.