Det var brannvesenet som først fikk tatt hånd om gutten som løp etter flere personer med stikkvåpen på Støren barneskole i Midtre Gauldal i formiddag.

Rømte fra skolen

Eleven rømte fra skolen med kniven, og politiet vurderte hendelsen som pågående livstruende vold (PLIVO). Dette er trolig første gang denne vurderingen er sendt ut offentlig av politiet i Trøndelag, som brukte luftambulanse for å komme seg raskt til stedet.

Gutten ble pågrepet etter en halvtime. Klokka 12.19 kom meldingen om at han var tatt hånd om av brannvesenet. Gutten beskrives som svært ung.

Ingen var i fare

Ingen er meldt skadet, og rektor Arnt-Inge Nilsen ved Støren barneskole sier til NRK Trøndelag at hendelsen ble håndtert godt.

– Vi ble nødt til å ringe politiet som har hjulpet oss. Vi har alle støtteordninger på plass nå. Psykososialt team skal nå inn til elevene og fortelle hva som har skjedd, sier Nilsen til NRK Trøndelag.

Skolen snakker nå med alle elevene.

– Vi hadde fullstendig kontroll på situasjonen og det var ingen som var i fare, sier rektoren.

– Det er alltid trist når det skjer noe som ikke er vanlig, men det håndterer vi bra.

Takla det bra

Innsatsleder Ketil Stene sier til NRK Trøndelag at eleven ble anholdt et stykke unna skolen.

– Pågripelsen foregikk udramatisk, og han la fra seg det han hadde med seg, sier Stene til NRK Trøndelag.

– Vi har nå kontakt med kommunens kriseteam. De følger opp eleven som har gjort det her, lærere og elever som har blitt eksponert for det.

Roser skolen

Politiet skriver i ei pressemelding at de har kontroll på stikkvåpenet, som beskrives som en stor kniv.

Skoler og barnehager i nærheten ble bedt om å holde barna inne. Eleven ble observert av ansatte ved skolen da han senere bevegde bort fra skolen og la etter hvert fra seg stikkvåpenet før han ble tatt kontroll på.

– Politiet oppfattet dette som en svært alvorlig situasjon og vil rose ansatte ved skolen som ga raskt beskjed og gjorde tiltak for å beskytte elever på skolen. Vi vil også takke brann og helse som var raskt på stedet og bidro, sier operasjonsleder Øystein Sagen i pressemeldingen.

Skolens kriseteam er varslet og eleven tas hånd om.