Veien fra lille Selbu og frem til å jobbe på slottet har ikke bare vært enkel i følge Malin Mosleth, men en tøff rekruttperiode i førstegangstjenesten har ikke stoppet henne i å gi alt for å få den stillingen hun ønsket i forsvaret.

- De første ukene var tunge og tøffe, fordi det er litt rart å komme fra ei lita bygd som Selbu og så skal du til Terningmoen og videre til Oslo. Det er litt stort, men nå går det ganske bra, sier Malin.

Jobb ved det Kongelige slott

I stillingen bidrar hun til driften ved hoffet, i intern og ekstern budtjeneste i tillegg til andre arbeidsoppgaver ved slottet. Det skal leveres post og aviser både ved Slottet men også ute i Oslo. De kjører også ut på andre oppdrag de blir tildelt. Det var totalt 50 søkere på de fem stillingene som var tilgjengelige, og fem heldige rekrutter ble plukket ut til tjenesten.

- Jeg ble jo litt sjokkert over at jeg fikk muligheten, og jeg jublet som bare det fordi jeg hadde mest lyst til å bli det. Så det var stas, sier Mosleth.

Mye støtte hjemmefra

Etter at hun fikk stillingen har hun fått mye respons fra hjemkommunen.

- Det må jeg faktisk nevne, det er veldig stas at jeg har fått så mange kommentarer på sosiale medier, telefoner og meldinger fra kjente og nær familie fra Selbu. Det setter jeg veldig pris på, sier hun.

Etter hun er ferdig i stillingen ved slottet ønsker hun å komme hjem til Selbu. Da står påbygging til generell studiekompetanse ved Selbu videregående skole på planen før hun håper å flytte til Trondheim for videre studier.

Spørsmålet alle lurer på

I en jobb ved slottet er det ikke til å unngå å lure på om selveste kongen og dronningen noen gang dukker opp i gangene.

- Jeg kan faktisk nevne det at hvis jeg treffer på dem så får jeg snakke med dem, og det er litt stas, sier Malin Mosleth.

Hør intervjuet med Malin: