Niklas Rogne har forberedt seg godt til årets Femundløp hvor han er startklar med et ungt hundespann på distansen F650. Det er første gangen han kjører med et så ungt hundespann, og sier at han har trent godt og gjort de nødvendige forberedelsene.

Snø og kaldt

Siden det har kommet mye snø og vært mye kaldt i forkant av Femundløpet, tror Niklas det kan bli en del løse spor, noe som gjør at det kan bli tyngre for både hunder og hundekjører under løpet.

Det gjør også at farten må senkes, sier Niklas. Før de store løpene får hundene til Niklas massasje og behandling av en kiropraktor.

- Det handler ikke om hva hundene trenger, men hva jeg kan tilby dem. Og har jeg mulighet til å tilby hundene massasje så takker de ikke nei, sier Niklas.

Plassering ikke så viktig

- Jeg tenker at jeg skal ut på en lang treningstur. Da gjør jeg det mest mulig normalt for meg selv og for hundene, sier Niklas.

Siden dette er første gangen han kjører med et ungt spann, så legger han størst vekt på å få en positiv og god erfaring fremfor å komme først over målstreken.

Hør intervju med Niklas her: