– Dyrebeskyttelsen Fjellregionen er en frivillig organisasjon som jobber for dyrs beste. Foreløpig har vi hatt mest katter, men vi ser vi også kan hjelpe hunder og andre små dyr etter hvert, sier Anita Martinsen. I oktober var hun med på å starte opp Dyrebeskyttelsen Fjellregionen, som nå har ni personer i styret og en rekke frivillige.

– Det begynner å ry på med frivillige, så det er tydelig at dette er noe som engasjerer folk. De er villige til å hjelpe og stiller opp, sier hun.

Har tatt inn sju katter

Martinsen forteller at det er viktig for dem å få tips om dyr som går ute, slik at de kan hjelpe dem.

– Da må vi få tak i dem, og finne ut hvordan helsa er ved å ta dem med til dyrlegen. Så har vi frivillige som er fosterhjem, som passer på dem og steller med dem til de er klare for å adopteres bort til vanlige folk, sier hun.

Siden oppstarten har de tatt inn sju katter.

– Er det mange dyr som ikke har det bra?

– Ja, det tror jeg nok. Fjellregionen er jo landsbygd, og det er nok mye mer enn det vi ser i det daglige.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Denne kattungen ble nylig tatt hånd om i Renbygda i Ålen. Foto: Dyrebeskyttelsen Fjellregionen

Interessen startet etter fellevakt

Selv har Martinsen alltid hatt dyr, men hun fikk en spesiell interesse for dyr etter at hun satt fellevakt for Dyrebeskyttelsen Hedmark.

– Når vi får inn meldinger om at det er dyr ute, så må vi jo få de inn og det er ikke bare å ta dem i hendene, så da bruker vi felle med mat i, og den fella må jo passes på nøye, forklarer hun og fortsetter:

– Og da jeg satt fellevakt for Dyrebeskyttelsen Hedmark så jeg en liten kattunge som var født ute, som ikke hadde det bra. Det var da interessen startet, for jeg hadde egentlig ikke tenkt over at det fantes slike dyr før da, sier Martinsen.

Avhengig av støtte

Dyrebeskyttelsen Fjellregionen har søkt om opptak i Dyrebeskyttelsen Norge, og selv om de allerede har mange frivillige, trenger de alltids flere.

– Det er bare å melde seg, sier Martinsen, som legger til at de også er avhengige av pengestøtte fra folk og bedrifter.

– Staten støtter ikke frivillige organsisasjoner som holder på med dyrevelferd, så vi er helt avhengige av støtte fra befolkning og bedrifter for å klare å drifte, sier hun.

Hør intervjuet med Anita Martinsen her: