– Nå har vi holdt på helt siden 2. juli med å reparere rullebanen, taksebanen og oppstillingsplattformer. Vi begynner å nærme oss slutten nå, og vi er i god rute, så vi vil kunne åpne som annonsert søndag 15. juli, forteller lufthavnsjef Gudbrand Rognes.

På grunn av nødvendige oppgraderinger har Røros lufthavn nå vært stengt i snart to uker. Mens arbeidet har pågått har de ansatte ved flyplassen ikke ligget på latsiden.

– Vi har ikke bare sittet i kaffekroken mens flyplassen har vært stengt, nei, sier Rognes.

– Folk har fått anledning til å ta ut ekstra ferie og avspasering, og vi som har vært på jobb har fått gjort mye annet. Det har vært slåttonn, drenering og graving av grøfter, spyling av dreneringsrør, maling av vinduskarmer, alle gulv er bonet, tårnverandaen har fått et strøk maling, parkeringsplassen er merket opp og vi har fått gjort mange andre ting i tillegg.

Utsetter den fullstendige asfalteringen med noen år

Den opprinnelige planen til Avinor var å asfaltere hele rullebanen i sommer. Det ville vært kostnadskrevende, så Avinor så på muligheten for å asfaltere kun 1200 meter, altså 520 meter kortere enn rullebanen er idag, noe reiselivs- og næringslivsaktører reagerte på.

Dermed bestemte Avinor kun å gjøre nødvendig vedlikeholdsarbeid denne sommeren, og på den måten gi lokalt næringsliv og reiseliv mulighet til å jobbe med ruteutvikling til og fra regionen.

– Det vi har gjort nå er å reparere de verste sprekkene, og vi har tro på at dette varer i hvert fall i to til tre år, før vi må ta en beslutning om asfalteringen, sier Rognes.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Avlingen fra slåttonn rundt flyplassen har, som mange andre steder, blitt mindre i år på grunn av det tørre været. Foto: Marit Langseth

Ser på muligheten for å slå mer gress

For tiden pågår det slåttonn inne på flyplassområdet. På grunn av tørken, ses det også på om mer av arealet rundt flyplassen kan slås.

– Avlingene er blitt mindre for de som slår her til vanlig, og i tillegg har vi merket oss det landbrukssjefen i Os, Røros og Holtålen har sagt om at alle som har ekstra areal må prøve å stille det til disposisjon, sier Rognes.

Vanligvis er det veldig bløtt rundt flyplassen, men i år er det annerledes.

– Noen av våre vanligvis bløte arealer er nå faktisk brukbare å slå med slåmaskin og rundballepresse, så vi prøver nå å sette noe av det i drift. Vi er i dialog med noen av gårdbrukerne i nærområdet om det. Det er fint hvis vi kan være til nytte på det viset.

Hør intervjuet med Gudbrand Rognes her: