Skolemåltid er ett av flere fokusområder for det såkalte 0-24 samarbeidet i Trøndelag, og kommunene har i egne prosjektsøknader skissert hvordan de ønsker å jobbe med dette framover.

Grüne Woche

Prosjekt skolemåltid startet som et initiativ i Berlin tidligere i år, under Internasjonale Grüne Woche, da Fylkesmannen i samarbeid med Oi! Trøndersk mat og drikke inviterte samarbeidsparter i fylke og kommuner til regionsamling for å diskutere lokal mat og matopplevelser i det nye Trøndelag. Initiativet ble fulgt opp med et arbeidsseminar i juni, for skoleeiere og skoler i Trøndelag, og senere Trønderfrokost i Erkebispegården, der kommuneledelse og sentrale politikere ble invitert med.

Piloter

Målet er å få på plass piloter som kan bidra til å utvikle bærekraftige modeller for skolemåltid i grunnskolene i Trøndelag. Satsinga er et samarbeid mellom Fylkesmannens tre fagavdelinger innen landbruk, oppvekst- og velferd og helse- og omsorg.

Landbruksdirektør Tore Bjørkli ser meget positivt på det store engasjementet fra kommunene for skolemåltidet og mener satsinga er viktig også i et landbruksperspektiv.

- Gjennom satsinga «matglede for barn og unge i Trøndelag» vil vi kunne styrke barn og unges forhold til regionens mangfoldige matproduksjon. Mat er næring og gode smaksopplevelser, men mat er også kultur, historie og tradisjon, påpeker Bjørkli.