Hvor verdifult er Røros-navnet, og hvem skal få bruke det?

Det er mange produsenter og bedrifter i Røros-regionen som har "Røros" på sine produkter, men hvor går grensen for det som er lokalt, og det som er nærprodusert? Vi har pratet med Arnstein Stensaas, som måtte trekke tilbake en av sine produkter da godkjennkjenningsnemnda i Rørosmat fant ut at råvaren var fra Danmark, og derfor ikke kvalifiserte til å ha Rørostmat-merket på produktet. Arnstein Stensaas er nå kritisk til hvilke vurderinger godkjenningsnemnda arbeider ut i fra:

- Det er viktig å bevare eksklusiviteten, sier Kjetil Reinschou. Han mener at Røros-navnet er et kvalitetsstempel på mat fra rørostraktene, men at det kan være juridisk vanskelig å avgrense dette:

Reidun Roland tok opp dette spørsmålet allerede i 2012, uten at noen tok fatt i det, og er glad for at Nea Radio nå reiser spørsmålet på nytt: