En mannlig kommuneoverlege i nordre del av Trøndelag ble onsdag siktet etter straffelovens paragraf 295a, som omhandler seksuell omgang ved misbruk av stilling og avhengighetsforhold eller tillitsforhold.

- For oss er dette uansett utfall traumatisk for hele samfunnet, fordi det er så mange berørte. Det tar vi på høyeste alvor, det er det ingen tvil om. Det sa kommunedirektøren i den aktuelle kommunen onsdag.

Flere har tatt kontakt

Kommunen opprettet onsdag en krisetelefon som følge av den pågående saken. Telefonen er ment for å tilby rådgivning og bistand til de som trenger det. Telefonen blir betjent av Nok Trøndelag, har kommunedirektøren tidligere opplyst til Nea Radio.

Foto: BJARTE JOHANNESEN / NRK

Allerede torsdag kunne kommunedirektøren opplyse at flere hadde tatt kontakt, men at det var for tidlig å si noe konkret hvor mange som har tatt kontakt.

Fredag hadde kommunen et oppsummeringsmøte. Kommunedirektøren kan nå fortelle at mange har tatt kontakt.

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt stor pågang på telefonen. Det dreier seg om flere tiltalls, det skriver kommunedirektøren til Nea Radio lørdag.

- Har ingen ytterligere kommentarer nå, står det videre i meldingen.

Selv om saken er traumatisk for det lille lokalsamfunnet, håper kommunedirektøren at personer som sitter på en historie tar kontakt.

- Håper at alle de som har opplevd noe ubehagelig, eller som har noe å melde, at de melder det på kontakttelefon, slik at vi får ryddet opp og luftet ut, slik at det blir greit i den forstand at alle får hjelp. Og ikke minst at politiet får avgjort om dette er strafferettslige saker. Det ser det ut til å være, men det er ikke kommunen sin oppgave å avgjøre det.