Fylkestinget i Trøndelag bevilget også 6 millioner ekstra til utbygging av bedre bredbånd og mobildekning i Trøndelag i juni.

- Dette betyr at fylkeskommunen i 2019 totalt har 80,5 millioner til bredbånd- og mobilprosjekter. Legger vi sammen dette med midlene utbyggingsaktørene, kommunene og fylkesmannen bidrar med er satsingen på området ca. 300 mill. i Trøndelag i 2019, sier Hovedutvalgsleder for Transport i Trøndelag fylkeskommune, Per Olav Hopsø (Ap) i en pressemelding.

– For oss er dette et viktig satsingsområde. Tildelingen fra NKOM (nasjonal kommunikasjonsmyndighet) i dag vise at vår innsats blir lagt merke til.

– Tilgang til digital infrastruktur er i dag like viktig som strøm, vei, vann og kloakk. For oss enkeltpersoner, for landbruket og resten av næringslivet har god dekning faktisk blitt helt elementært. Uten nettilgang i dag blir man nesten frakoblet samfunnet. Det meste skjer på nett.

Han sier videre at Arbeiderpartiet er glad for tildelingen og sammen med fylkets egne midle vil det bidra til at flere bredbåndsprosjekter blir utbygd og sikre innbyggerne i Trøndelag bedre nettilgang.

- Et løft for bedre bedre bedbånd- og mobildekning dekning må gjøres av fellesskapet. Fellesskapet sørget for strøm til alle. Nå må fellesskapet sikre tilgang på høyhastighets nett til alle.

Saken fortsetter under bildet

Hovedutvalgsleder for Transport i Trøndelag fylkeskommune, Per Olav Hopsø (Ap) Foto: Trøndelag Fylkeskommune

50 millioner totalt

I revidert nasjonalbudsjett bevilget Stortinget totalt 50 millioner ekstra til utbygging av bredbånd. Midlene skal gå til å sikre enda flere husholdninger høykapasitets bredbånd, i en tid der det skjer store teknologiske endringer.

Samlet skal det betales ut nær 250 millioner statlige kroner til bredbånd i 2019.