Ansatt i barnehage har ikke fått påvist covid-19. Resultatet fra PCR-test for den ansatte, som i går testet positivt på hurtigtest, er negativ, skriver kommunen. Hurtigtester kan noen ganger være falsk positive, det vil si at den viser smitte uten at det er det. Ifølge retningslinjer skal alle slike tilfeller behandles som positive, inntil PCR-test viser noe annet, slik som i dette tilfellet, står det i pressemeldingen.

Ute av karantene

Alle nærkontakter og hustandsmedlemmer som i går ble satt i karantene/ventekarantene, er derfor ute av karantenen. Det vil dermed ikke være noen endring i barnehagetilbudet ved Kvitsanden barnehage mandag morgen. Nærkontakter, ansatte og foreldre/foresatte er varslet.

Følgende anbefalinger gjelder

Det pågår nå et større smitteutbrudd i Midtre Gauldal kommune. Smitten er også økende vest i Härjedalen, nær vår region. Kommunen anbefaler fremdeles å: • Begrense unødvendige reiser til Midtre Gauldal og nærliggende områder • Begrense sosial omgang og ha få nærkontakter • Bruke munnbind der du ikke kan holde en meter avstand

Det innføres ingen andre tiltak. Næringsliv, handel- og spisesteder og aktiviteter kan drive som normalt, men i tråd med smittevernråd og -regler.