Malvik kommune

Drop-in vaksinering betyr at du møter til vaksinering uten timeavtale.

– Tilbudet er både for uvaksinerte, og personer som skal ha dose to, tre og oppfriskningsdose, skriver Malvik kommune i en pressemelding.

For å benytte tilbudet må innbyggerne ha fylt 12 år. Du må i tillegg ha med gyldig legitimasjon når du skal vaksineres. Det er mulig å bestille time på helsenorge.no i forkant av oppmøte.

Hvor foregår drop-in vaksineringen?

Drop-in vaksineringen foregår i vaksinasjonslokalene i Malvik Senter, i morgen 9. desember fra klokken 13.30 til 14.30. informasjon om nye drop-in muligheter publiseres fortløpende på malvik.kommune.no.

Hva må jeg huske på?

Det skal være et intervall på 21 dager mellom dose en og dose to. Intervallet mellom dose to og oppfriskningsdosen er satt til fem måneder. Intervallen mellom influensavaksine og koronavaksine er satt til sju dager.

Mer informasjon

Vaksineringen med oppfriskningsdosen tar utgangspunkt i samme prioriteringsrekkefølge som ved dose en. Det vil si at personer som fikk vaksinedose en og to først, er de første som får tilbud om oppfriskningsdosen.

– Enkelte grupper blir prioritert, og det er i hovedsak ulike grupper av pasienter med alvorlig svekket immunforsvar, melder kommunen.

Regjeringen har bedt kommunene om å tilby oppfriskningsdose til alle som er 45 år og eldre når alle som er 65 år og eldre har fått tilbud. Også alle som jobber i helse- og omsorgstjenesten skal få tilbud om oppfriskningsdose.

Alle over 18 år får tilbud om oppfriskningsdose før påske 2022.

Personer under 16 år må ha med samtykkeskjema. Samtykkeskjema finner du her.

- Vi håper dette blir godt mottatt for de som ønsker å la seg vaksinere uansett dose, selv om det er på kort varsel, sier kommuneoverlege Realf Ording Helgesen.