- Det har vært artig, mye forskjellig å gjøre. Artig med lange zip-liner, klatre rundt berget og i trærne.

F.v. Martinus Sortland (16 år) og Oliver Jernberg (12 år). Foto: Henrik Einangshaug

Stor interesse for overnatting i dome

Det er ikke bare klatring i parkens 22 løyper man kan gjøre når man tar turen til Rypetoppen. Parken har i dag overnattingskapasitet til over 200 personer, som er fordelt på en rekke lavoer, bjørnehi, fjelltelt og arctic dome. Arctic dome er parkens nyeste overnattingstilbud, og domene gir deg utsikt både til siden og oppover.

- Det er et nytt overnattingstilbud på Rypetoppen som vi kaller for arctic dome. Det er runde store telt, og de som ser dem kaller dem for en iglo. Det er da teltduk, så har vi lagt inn gulv, også er det PVC-plast som gjør at du har utsikt opp mot himmelen og ut mot Steinfjelltjønna, sier daglig leder i Rypetoppen Adventurepark, Eirik Lerberg.

Siden de ble lansert torsdag i forrige uke, har bookingene ramlet inn, og tilskuddet har tydelig slått godt an.

- Vi la de ut for bestilling for bare et par dager siden, og det har vært veldig masse bestillinger for sommeren.

Lerberg har nå stor tro på at mange vil legge inn en ekstra dag når de kommer til klatreparken.

Rekordsommer

Når Nea Radio pratet med Lerberg i forkant av fjorårets sesong, var han spent på hvordan sesongen kom til å bli. I 2019 sto svenskene for omtrent halvparten av parkens drop-in salg, og det var derfor knyttet spenning til hvordan sist sesong kom til å bli. Lerberg håpet derimot at langveisfarende nordmenn på norgesferie hadde lagt inn Rypetoppen i sin ferieplan, og tok turen for å oppleve grensesprengende mestring like ved grensa til Sverige.

Eirik Lerberg Foto: Henrik Einangshaug

- Norgesferie var nok et begrep som kom sterkere i fjor. I fjor hadde vi veldig mange norgesferie-turister, vi merket at det var populært å feriere i eget land. Tror det var mange som kjørte både nordover og sørover, og heldigvis tok dem turen opp til oss.

Tallene for 2020 er tydelige. Mange nordmenn på norgesferie hadde lagt inn et stopp i Rypetoppen, såpass mange at det ble en rekordsommer for parken.

- Starten på sesongen, altså våren, ble veldig dårlig, og høsten ble veldig dårlig. Covid hadde veldig mye med det å gjøre. Sommerferien ble rekordferie, vi ble egentlig reddet av de tre-fire ukene midt på sommeren.

Hør hele intervjuet med Martinus Sortland, Oliver Jernberg og Eirik Lerberg i lydfilene under.