Veldedighetssykkellaget Team Rynkeby - Go morgon, avsluttet lørdag sin norgesturne på Trondheim Torg. Sykkellaget har 300 syklister i Norge fordelt på 10 lag, som har syklet mer enn 100 mil den siste uken. Det ble en dramatisk avslutning på Team Rynkeby - Go morgon Arctic sin tur. På vei over Beistadsundbrua endte 20 syklister i massevelt.

- Det var ei veldig dramatisk ulykke. Jeg har vært med i Team Rynkeby i fem år, og kan ikke minnes å ha hørt om noe lignende tidligere. Vi har selvfølgelig hatt velt tidligere, men ikke så dramatisk, sier lagkaptein Rainer Jakobsen til Nea Radio mandag.

- Aldri sett lignende løsning

Laget startet sin reise til Trondheim Torg fra Svolvær i Lofoten, og har på turen hatt start/mål i Bodø, Ørnes, Nesna, Brønnøysund, Kolvereid og Inderøy. Det var på den sjette etappen fra Kolvereid til Jægtvolden på Inderøy at ulykken skjedde. Årsaken til ulykken var et saksesport på brua, en løsning Jakobsen aldri har sett tidligere.

- Vi har syklet over flere bruer på vår tur, men da vi kom mot andre siden av den her brua, så traff vi inn i et slags saksespor som var veldig stort. Vi har aldri sett noen slik type løsning tidligere.

I alt 20 syklister var involvert i fredagens massevelt. For åtte av disse endte det med en tur til sykehus, hvorav en ble sendt med luftambulanse til St. Olavs Hospital. Skadeomfanget ble omtalt hos flere som alvorlig, men ikke livstruende. Rytterne endte med både brudd i nakken, ribbensbrudd, kuttskader og hjernerystelse, det skriver Trønder-Avisa.

Kjent problem

Beistadsundbrua var en del av et strekke på 15 kilometer med ny fylkesvei, og ble offisielt åpnet så sent som 15. juni i fjor. Dette er allikevel ikke den første ulykken hvor syklister har satt seg fast i saksesporet på brua.

Fredag skrev Trønder-Avisa om Ketil Johnsen fra Trondheim. I august i fjor pådro han seg flere bruddskader etter selv å ha kilt seg fast over den samme brua. Han føler nå han ikke ble tatt på alvor, og sier det er for jævlig at dette skulle skje med flere. I saken sier seksjonsleder for investering og fornying i Trøndelag fylkeskommune, Jo Bernt Brønstad, at det ble gjennomført en inspeksjon på stedet i etterkant. Han sier at rapporten har vært til gjennomgang, og tiltak skal gjennomføres i nær fremtid.

Jakobsen ble overrasket over at dette var et allerede kjent problem, og sier at bare det å ha et varselskilt i forkant hadde hjulpet.

- Vi er litt forundret over at det ikke var blitt utbedret. For vår del kan man være etterpåklok å si at vi kunne gjort ting annerledes, og det kunne vi sikkert ha gjort, men vi følger veier som vi alltid gjør. Vi følger trafikkregler og skilting. Så bare hvis det hadde vært et skilt der, som varslet om at det her var et farlig hinder forut, så hadde vi justert oss etter det. Vi hadde rett og slett syklet opp mot det punktet der, satt ned farten, og til slutt gått av sykkelen, og passert på høyre side på det sykkelsporet.

Fylkeskommunen jobber nå med å se på hva de kan gjøre for å forhindre hendelser slik den på fredag. Det ene alternativt er å sikre slik at syklistene ikke kjører hjule nedi sporet, det andre er bedre oppmerking og skilting på stedet.

- Vil beklage hendelsen til alle de som var involvert. Synd at det skal skje en sånn alvorlig ulykke i et sånn arrangement som de har for å samle inn penger til veldedig formål, så det må jeg virkelig beklage, sier vegsjef i Trøndelag fylkeskommune, Eva Solvi, til Nea Radio.

Fylkeskommunen sier de skal gi et bidrag til Team Rynkebys formål som følge av ulykken. Nea Radio er ikke kjent med hvor stort bidrag fylkeskommunen ser for seg å gi.

Hør hele intervjuet med Rainer Jakobsen i lydfilen under.