Etter nærmere 44 år i Bergskrivergården i Røros, flytter nå politistasjonen på Røros til Hånesveien 1.

Der vil politiet dele bygg med blant annet brannvesenet og sivilforsvaret, i det som er Røros sitt nye beredskapssenter. Økt fokus på sikkerhet og nye krav til politiets lokaler, er en viktig grunn til at politiet nå flytter.

Her havner de som ikke klarer å ta vare på seg selv - selveste «Fyllearrasten». Arrestanten på bildet, brukes ofte når politiet besøker skoler og barnehager og er visstnok tilfeldigvis midlertidig plassert bak lås og slå. Foto: Per Magner Moan

Avsnittsleder Øyvind Unsgård ved Røros politistasjon tror innbyggerne vil oppleve dette positivt.

– Vi gleder oss til å ta imot innbyggerne i nye, fine lokaler. Det at vi blir samlokalisert med brannvesenet, sivilforsvaret, kommunens uteseksjon og flere, gjør at det blir kortere linjer mellom oss, og legger til rette for et enda bedre samarbeid til nytte for innbyggerne, sier Øyvind Unsgård.

Det er forøvrig to rom for overnatting av «gjester» som ikke kan overlates til seg selv. Øyvind Unsgård sier slike fasiliteter ofte blir brukt under martnan og ved andre større arrangement med mye folk på Røros. Foto: Per Magne Moan

Fra og med 4. september er den nye politistasjonen i drift, i bygget som eies av Røros kommune.

I tillegg til sikkerhet, vil det nye lokalet tilfredsstille krav og ønsker om funksjonalitet og areal.

Et av flere avhørsrom Foto: Per Magne Moan

Her blir det også oppvarmet garasje for politiets tjenestebiler, noe som har vært et stort savn.

Et klart skille mellom publikumssone og politisone, gjør at Unsgård håper å kunne utvide åpningstidene på sikt.

– Dette er ikke bare et nytt lokale for politiet, men et nytt bygg for alle innbyggerne i Røros og Holtålen. Vi gleder oss til å gi enda bedre tjenester, sier Unsgård.

Politistasjonen vil ha inngang fra hovedinngangen i beredskapssenteret, og resepsjonen for publikum er plassert i andre etasje.

Hør intervju med avsnittsleder Øyvind Unsgård og virksomhetsleder for teknisk etat i Røros kommune, Dag Øyen her: