Nesten en og en halv måned etter at de ble tatt ned, så henges onsdag bannere opp igjen gjennom Ålen sentrum.

13. juni ble disse tatt ned etter krav fra fylkeskommunen. En ansatt der hadde sett at bannerne ble hengt opp på ureglementert vis, i midten av mai.

Bannerne var i sin tid en gave til Ålen fra veldedighetsforeningen Bygdapreg og har hengt oppe hver sommer sommer i mange år.

Bannerne henger ikke like tett som før Foto: Per Magne Moan

Stort engasjement

Saken engasjerte mange og tidligere medlem i Bygdapreg, David Engan, gikk så langt som å si at de ansvarlige måtte skjemmes.

En annen som engasjerte seg var leder i fylkeskommunens hovedutvalg for vei, Halgeir Grøntvedt (SP). Han lovet å følge opp kravet fra fylkeskommunen om å rive ned bannerne.

Etter å ha satt seg inn i saken innrømmet han overfor Nea Radio at dette begynte å ligne en parodi.

Grøntvedt mente det var på sin plass at noen skjærte gjennom i saken og etter litt att og fram og hurtigbehandling av søknad, ga fylkeskommunen 17. juni tillatelse til at bannerne kunne henges opp igjen.

Likevel har det tatt godt over en måned før bannerne igjen kan pryde Ålen sentrum.

Svevia gjør jobben på riktig måte Foto: Per Magne Moan

Pirk fra vegvesenet

Enhetsleder for kultur, plan og utvikling i Holtålen kommune, Olve Morken, sier saken har tatt tid på grunn av søknaden til Statens Vegvesen. Her måtte man etter pirk fra vegvesenet ta en ekstra runde.

Tove Hegseth som er et av medlemmene i Bygdapreg, sier hun aller helst hadde sett at bannerne kom på plass tidligere i sommer, men er glad for at de nå endelig kan ønske trafikanter velkommen til Ålen igjen: