Butikken i Innbygda i Selbu har i kveld avgjort at de skal tilby hjemkjøring av varer rundt om i hele Selbu, hvis kunden ønsker det.

- Det kan være folk som ikke føler for å besøke butikken i fare for å bli smittet av koronaviruset. Det samme gjelder de som eventuelt er i hjemmekarantene, vi kjører varer hjem til dem og setter det utenfor døra, sier daglig leder i B. Langseth AS, Frode Langseth til Nea Radio.

Koronasmitte betyr stengt butikk

- For oss i Spar betyr en eventuell koronasmitte hos en eller flere av våre ansatte fort at vi må sette alle i karantene. Da kan ikke butikken være åpen, derfor må vi nå være veldig føre var, sier Langseth.

Butikken skjerper alle interne vaskerutiner, blant annet blir alle berøringspunkt i butikken vasket minimum tre ganger pr dag med antibac, og alle kunder skal vaske hendene med antibac og bære engangshansker før de går inn i butikken.

Tiltak for å unngå hamstring

- Vi lover at alle får de varene de ønsker å kjøpe hos oss, så lenge ingen begynner å hamstre. Vi forsøker nå først med disse tiltakene, men skulle det vise seg å bli en utfordring med at folk hamstrer, vil vi måtte iverksette tiltak som f.eks at kunder kan maks kjøpe f.eks to av hver varesort, eller andre tiltak for å unngå hamstring, sier Langseth.

Dette er oppfordringen som Spar i Selbu retter til sine kunder:

-Vi har nok varer til alle sammen om vi unngår panikk og hamstring!

-Alle med symptomer på forkjølelse/halsvondt sykdomstegn oppfordres til ikke å komme inn i butikkens lokaler. Det samme gjelder de som har vært på utenlandstur til utsatte områder!

-Hold fornuftig avstand til alle rundt deg!

-God håndhygiene er ekstremt viktig! Håndvask ved inngang/ antibac/engangshansker.

-Bruk albuekroken om du må hoste eller nyse!