– Vi skal innfri et ønske Coop medlemmene i Selbu har hatt en stund. Så på senhøsten 2021 eller tidlig i 2022, vil det stå en ferdig Coop Extra butikk i Selbu sentrum, sier Bjørn Vik-Moe viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Øker med over 1000 varer

– Vi har hatt et ønske om å få til Coop Extra i flere år, men det har handlet om å finne den rette tomta. Nå synes jeg vi har landet på en veldig god løsning, fantastisk og enkel adkomst. I tillegg øker vi butikkarealet fra dagens Prix 700 kvadrat til 1000 kvadrat, samt et vareutvalg som øker fra 4000 til 5500, sier Vik-Moe

– Prixen vil bli avviklet når Coop Extra er ferdigstilt og byggmix tar vi ikke med oss, men de ansatte tar vi selvfølgelig med oss videre.

– Hvorfor tar dere ikke med byggmix til de nye lokalene?

– Det handler om at Extra er et rendyrket lavpriskonsept innenfor dagligvare, så skal vi samlokalisere oss med Europris som vil ha mye av det samme varesortimentet som byggmix. Jeg tror at kundene vil få det samme utvalget innen byggevare og faghandel som de er vant med fra Selbu i dag, understreker Vik-Moe.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fra høyre: Kristoffer Sørland, Terje Larsen og Bjørn Vik-Moe. Foto: Stian Elverum

Europris

– Vi har god erfaring med å ha Europris i hyttekommuner rundt i Norge. Vi ser at vi er etterlengtet i mindre samfunn og blir tatt godt imot. Derfor har vi valgt å etablere oss i Selbu, sier Kristoffer Sørland distriktssjef i Europris for Trøndelag og Helgeland

– 1600 hytter i Selbu og 1300 hytter i Tydal, det er fort noen biler som passerer gjennom Neadalen hver helg. Hvor godt rustet er dere for å ta de imot?

– Vi er godt rustet for vi har som nevnt god erfaring med Europris i hyttekommuner fra tidligere. Det vi ser er at kunder setter pris på det å komme seg ut av storbyene, ta handelen lokalt sånn at de kommer seg raskest mulig ut av trafikkorkene, forteller Sørland.

Hør intervjuet med Bjørn Vik-Moe, Kristoffer Sørland og den nye butikksjefen Terje Larsen her: