Kommuneoverlegen i Røros og Holtålen, Anne Lajla Westerfjell Kalstad, frykter at all informasjonen, som etter hvert har preget hverdagen vår og som handler om hvordan man skal håndtere virussituasjonen, kan virke forvirrende på mange. Hun ber folk stole på de rådene som ble innført tidlig i pandemien, som håndvask, avstand og å holde seg hjemme om man kjenner på symptomer.

Hun sier også at det fortsatt er viktig at man tester deg for covid-19 med én gang man får symptomer på luftveisinfeksjon. Voksne personer skal ikke vente for å se om symptomene gir seg.

Symptomene på korona er veldig like symptomene på influensa og det kan være vanskelig å skille mellom hva som er hva. Det samme gjelder hvis man får en vanlig forkjølelse.

– Test deg hvis du får ett eller flere av disse symptomene; feber, hoste, tung pust, hodepine, slapphet, nedsatt smaks- eller luktesansen og muskelverk, er oppfordringen fra helseetaten.

Hør intervju med kommuneoverlegen, der hun også uttrykker bekymring for isoleringen mange eldre opplever i forbindelse med pandemien: