Linjetilbudet teknikk og industriell produksjon, TIP, ved Selbu VGS er foreslått nedlagt av fylkesrådmannen, men Arbeiderpartiet ønsker det annerledes. Under denne ukens møte i hovedutvalg for utdanning på Steinkjer, fremmer partiet et forslag om å bevare linja. – I Selbu og Trøndelag skriker næringslivet etter faglært arbeidskraft. Da henger det ikke på grep at vi skal kutte i utdanning. Arbeiderpartiet i Trøndelag har vært tydelige i 15 år: vi vil ha skole i nærheten av der folk bor, også i Selbu, sier medlem av utvalget, Gunn Elin Høgli (Ap).

Det var ikke nok søkere til at TIP ble gjennomført ved skolen i år, men Høgli tror det blir gode søkertall til neste år. – Ja, det tror jeg. Jeg var i kontakt med Svein Ove Dyrdal ved skolen i ettermiddag, og da fortalte han at han allerede hadde ungdommer som er interesserte i TIP. Så jeg har stor tro på at dette vil være et tilbud neste år.

Saken skal først vedtas i hovedutvalget for utdanning, deretter skal den videre til endelig behandling i fylkestinget i midten av desember. Arbeiderpartiet varsler allikevel allerede nå at det vil bli TIP ved Selbu videregående skole neste år.

– Det er vi rimelig sikre på. For det første er Arbeiderparti-gruppa så stor og for det andre vil jeg tro at vi vil ha med oss en del av våre samarbeidspartnere. Så jeg er ganske så sikker på at denne linja er reddet.