På Røros er det Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, LO og AUF som har gått sammen for å lage en markering av 1.mai. Dette er et fellesarrangement som de siste to årene har fått en litt annen form, enn det man er vant til. Smittesituasjonen i landet har medført at komiteen har måttet tenke nye tanker for å nå ut til folket og har dermed laget en digital markering.

På mandag var det innspilling i Sangerhuset for å klargjøre sendingen. Her var både talere og kulturelle innslag på plass for å skape en god 1.mai stemning.

Hilde M. G. Danielsen fra SV kommer også med en hilsen på dagen. Foto: Anita Sivertsgård

Sendingen som vil bli vist i sin helhet 1.mai kan by på både ordfører Isak V. Busch (AP), Hilde M. G. Danielsen (SV) og Malin Østby (AUF) på talerstolen.

Oskar Tørres Lindstad og Ådne Lillebudal Sandnes er to av de i arrangementskomiteen og er klar på at 1.mai er fortsatt en viktig dag å markere.

- Dette er dagen vi skal pynte oss og markere at det har vært mennesker før oss som har kjempet for arbeiderrettigheter og frihet, og det står like sterkt i dag som det gjorde for 100 år siden, hvertfall betydningen av det. Det å bruke dagen til å markere de verdiene som de vant frem med da. Det tror jeg er viktig å hegne om i fremtiden også, sier Oskar Lindstad Tørres.

To av de involverte i 1.mai komiteen på Røros; Ådne Lillebudal Sandnes og Oskar Tørres Lindstad. Foto: Anita Sivertsgård

Tiltross for at det ikke blir noe 1.mai tog i år, så er det også i år plukket ut flere paroler som skal vektlegges under feiringa, slik det bestandig har blitt gjort.

- En av parolene vi har i år er , «Arbeid til alle», som går aldri av moten. Det med en hel og fast stilling, som sikrer at man har en lønn å leve av og et rammevilkår for å kunne ta seg opp lån og kjøpe seg et hus, og leve det livet som man har lyst til. Det er fortsatt en arbeiderkamp som er viktig å ta, sier Tørres Lindstad.

Markeringen av 1.mai får du i sin helhet her på Nea Radios hjemmesider 1.mai.