Videre skriver kommunen at tallet på nærkontakter i smittekarantene er finregnet 512 stykk. Det er nå snakk om kun et fåtall som er i ventekarantene, siden man går ut av denne typen karantene når nærkontakten man deler husstand med tester negativt første gang.

Vurdering av situasjonen

- At vi nå ikke har nye smittede er ikke uventet, sier Tore Wolden i Midtre Gauldal kommune.

- Dette fordi vi har gått inn i en fase i utbruddet hvor testvolumet er lavt, men det betyr også at det ikke er mange som har utviklet symptomer med behov for test så langt i sin smittekarantene. Dette er meget bra.

Fortsatt forberedt på flere smittetilfeller

- Vi må imidlertid være forberedt på at vi kan få nye tilfeller fortløpende - det har gått fire dager siden mye ble stengt på onsdag, og ut fra vanlig inkubasjonstid for sykdommen vil man fortsatt kunne utvikle symptomer hvis man rakk å bli smittet innen da, sier Wolden som likevel presiserer at det er usannsynlig at smitten har rukket å spre seg i ytterligere flere ledd.

- Dersom ikke noe dramatisk skulle endre seg kan vi anta at vi rakk å sette inn de kraftfulle smitteverntiltakene i tide. Dermed føler vi oss også trygge på at det er forsvarlig blant annet å åpne skolene, på rødt nivå, over helga, sier Wolden.