To menn er sikta for falsk forklaring etter at en kvinne ble funnet hardt skadd i en bygård i Trondheim sentrum søndag ettermiddag.

Kritisk skadd

Politiet fikk melding fra AMK i 13.30-tida, om at en kvinne var funnet bevisstløs. Status søndag kveld er at kvinnen i 50-årene er kritisk skadd og behandles på St. Olavs hospital.

Omstendighetene rundt hva som har forårsaket kvinnens skader er fremdeles uklare og politiet etterforsker hendelsen ut fra flere hypoteser om hva som har skjedd.  - Vi ser svært alvorlig på denne saken og etterforsker med store ressurser, sier politiadvokat John R. Sødahl Furunes i Trøndelag politidistrikt.

Søndag kveld har politiet pågrepet to menn i henholdsvis 40- og 50-årene. Begge er siktet for å ha avgitt falsk forklaring til politiet.

Politiets kriminalteknikere jobber på stedet og politiet vil foreta ytterligere vitneavhør fremover, i tillegg til andre relevante etterforskningsskritt.

Etterforskningen er fortsatt i en tidlig fase og politiet har per nå ikke mer informasjon å dele i saken, opplyser de i en pressemelding.