Raset som gikk i Flatanger 10. mars var om lag 150 meter bredt, og inneholdt like mye masse som 30.000 lastebillass.

100 personer uten vei

Raset førte til at fylkesveg 6928 ble helt stengt.

Veien som går ut til Utvorda og Sitter i Flatanger er fremdeles stengt, og raset er fortsatt i utvikling. Det betyr at rundt 100 personer er uten veiforbindelse, og er dermed helt avhengig av båt for å komme seg til nærmeste veg.

Ida Ullvik Rønningen, som er ingeniørgeolog i avdeling for vei ved Trøndelag fylkeskommune, sier at det er fortsatt vanskelig å si hva som trigget raset.

Ny status over helga

Sjøbunnen ved rasområdet ble kartlagt 21. mars. Dataene fra kartleggingen viser tydelig hvor rasmassene har forflyttet seg på sjøbunnen. Hva dette betyr for stabiliteten er foreløpig ikke klart, men det vil bli foretatt grunnboringer også ute i sjøbunnen, skriver Fylkeskommunen i en pressemelding.

Kommende mandag, altså 27. mars, settes det i gang med grunnboring i veiaksen hvor raset har gått. Dette vil da gi svar på om vegen står på fast fjell eller bløt leire.

Resultatene fra grunnboringen vil kunne gi et tidsestimat for når vegen kan åpnes igjen.

Ny status om hva som skjer videre kommer tirsdag 28. mars.

– Hvis det viser seg at sjøbunnen har blitt ustabil vil det ta mye lengre tid å få åpnet vegen. Da må en finne ut hvordan en skal stabilisere vegen og ikke minst om vegen står på trygg grunn eller ikke, Ida Ullvik Rønningen.

Hør intervjuet med Ida Ullvik Rønningen, som er ingeniørgeolog i avdeling for vei ved Trøndelag fylkeskommune, her: