- Både helger og kvelder må tas i bruk for å kunne holde unna etterspørselen, men slik er det hvert år. Det sier Harald Bakås, daglig leder ved Vianor på Røros.

Han og mange andre ansatte ved bilverksteder og dekkforhandlere opplever også denne høsten travle dager i forbindelse med omlegging til vinterhjul.

Så snart det første snøfallet viser seg, eller gradestokken kryper under null, så får mange billister det travelt med å skifte om til mer tilpassede dekk.

Dekkhotell

Og i motsetning til tidligere, når dette var en aktivitet de aller fleste gjorde selv, så er det stadig flere som benytter verksteder til slikt arbeid.

Bakås sier at moderne dekk også krever mer fagkunnskap i form av at det er følere inne i dekkene som skal kalibreres, bolter skal skrues igjen med moment for å unngå skader på felger og ikke minst - dekk bør oppbevares i plussgrader.

Derfor har dekkhotell blitt et svært så populært sted å plassere hjulene utenfor sesong.

– Stort lager

Tidligere i år kom det beskjed om at verdenssituasjonen kunne føre til mangel på vinterdekk. Dette har Bakås tatt rom for og var tidlig ute med å bestille opp dekk av alle slag, slik at de fleste skal kunne gå vinteren med snø opp glatte veier, trygt i møte.

Hør intervju med Harald Bakås her: