Linda Helleland på topp for Høyre. Får selskap av veteranene Frank Jenssen og Torhild Aarbergsbotten. Frank Norvik fra Røros er på 12.-plass.

Høyre i Sør-Trøndelag ga fornyet tillit til kulturminister Linda Helleland og stortingsrepresentantene Frank Jenssen og Torhild Aarbergsbotten, da partiet avholdt nominasjonsmøte lørdag. Over 100 delegater var samlet for å sette sammen laget som skal bidra til å sikre Erna Solberg nye fire år i statsministerstolen.

Listetopp Linda var både glad og rørt av tilliten fra sine egne. -Det gir en fantastisk følelse å oppleve en slik støtte fra salen og det gir en enorm motivasjon for å stå på i en ny periode for Høyre, sa Helleland til delegatene som hadde tatt turen fra hele Sør-Trøndelag.

Det var en kampklar Helleland som kalte til en storstilt valgkampinnsats for å sikre tre mandater for Høyre fra Sør-Trøndelag. -Det er vår regjering som har sikret at E6 utbedres gjennom hele fylket, det er vi som har hatt en historisk satsing på forskning og utdanning, det er vår regjering som får ned helsekøene. Vi skal sammen overbevise velgerne om at Norge trenger fire nye år med Erna, sa Helleland til trampeklapp fra salen.

Både Frank Jenssen og Torhild Aarbergsbotten delte Hellelands entusiasme for det forestående valget. -Vi er heltent på å drive valgkamp og gjøre oss fortjent til nye fire år på stortinget, sier Jenssen og får følge av Aarbergsbotten, -det denne regjeringen har gjort for vår landsdel mangler sidestykke. Vi får resultater til tross for forsøkene til de rødgrønne i Trøndelag på å stikke kjepper i hjulene for alt fra veiutbygging til nødvendige reformer.

Disse ble valgt under nominasjonsmøtet i Trondheim lørdag.

1. Linda Helleland, Klæbu

2. Frank Jenssen, Trondheim

3. Torhild Aarbergsbotten, Ørland

4. Ove Vollan, Rissa

5. Mari Holm Lønseth, Trondheim

6. Ingvill Dalseg, Oppdal

7. Niklaus Haugrønning, Trondheim

8. Sindre Nilsskog, Trondheim

9. Guro Angell Gimse, Melhus

10. Jan Grønningen, Agdenes

11. Yngve Brox, Trondheim

12. Frank Norvik, Røros

13. Ingrid Skjøtskift, Trondheim

14. Dag Willmann, Hitra

15. Eva Lundemo, Malvik

16. Michael Birkeland, Trondheim