UL Vårfryds "Eventyrblanding" var 2014-utgaven av de tradisjonsrike 4.juledag-revypremierene.

Som vanlig fullsatt sal i denne gang nyoppussa Spongtun, varmt fellesskap inne og 10 kalde ute.

Uvanlig var det at ungdomslaget denne gang hadde satset på et ferdigskrevet stykke, signert skribentene Øyvin Hansen, Heljar Berge og Espen Lian. Heldigvis hadde kvartetten Per Ingebrikt Græsli, Kjell Olav Græsli, Svein Hilmo og Anne Randi Græsli sørget for lokal modifisering, og heldigvis inneholdt eventyrblandinga også sjølskrevet stoff. Sjølskrevet var det beste, denne gangen også.

18 ulike numre i lett glidende overganger, både verbalsketsjer og musikknummer, godt kompet av Lars Garberg (gitar), Petter Fremo (bass), Andreas Nergård (tangenter) og Viljar Græsli (slagverk).

Omkring 30 aktører har altså denne gang gjort det litt enklere for seg selv ved å ta utgangspunkt i et ferdigskrevet stykke. Forsåvidt ok, med kortere øvingsperiode, men med mye større utfordinger i å tilpasse stoffet til lokale forhold.

Derfor oppfattes også enkelte av de lokale valørene som både søkt og uten den helt kvasse brodden.

Likevel, kommunereform, vegstandard, rovdyrproblematikk og kommunale innsparinger fikk sine velfortjente kilevinker, riktignok uten å bli fullført slik de kunne ha blitt.

Men, innimellom glimter ungdomslaget også denne gangen til med snev av det geniale, der både tekster og utførelse får salen til å riste i både latter og applaus.

Det viktigste ved UL Vårfryds årlige 4.dagsrevy er uansett det lokale samholdet. Denne gang har ungdomslaget kuttet ut gjesteopptreden i Haltdalen, men to forestillinger til får vi i Græsli på nyåret. Da får vi nye sjanser til å oppleve spark både mot politisk og administrativ kommunal ledelse i Tydal, mot Selbu, Stjørdal, Østbygrenda, Idrettshusets forsvarere og mye mer i en salig, men ikke alltid like forståelig eventyrblanding.

Oppsummert: Ikke den beste Græslirevyen vi har sett, men med glitrende tekstlige poeng og med dyktige aktører.

Beste enkeltnummer:"Eventyret om en klagesang", der Svein Hilmo til de grader utfordrer Knutsen & Ludvigsen!