Det skulle handle om inkluderende arbeidsliv da Finansforbundet region Trøndelag inviterte til konferanse for avdelingene i Trøndelag og Møre og Romsdal 9. mars.

Kom reaksjoner

På programmet sto et foredrag med Per Ove Alsethaug, også kjent som DJ Charlie, som har Cerebral Parese, og Nokas-raner og drapsdømte Kjell Alrich Schumann.

Dette falt ikke i god jord hos flere av medarrangørene og andre avdelinger i Finansforbundet, ifølge lederen i Finansforbundet Vigdis Mathisen.

I en e-post som Dagbladet - som først omtalte saken - har fått tilgang til, sier forbundsleder Mathisen at det har kommet en rekke tydelige og sterke tilbakemeldinger på at Finansforbundet velger å hyre inn en person som var en del av NOKAS-ranet til denne programposten.

Alt ble kansellert

Leder for Finansforbundet region Trøndelag, Siw Marit Dalheim Bårdvik, valgte å gå av med umiddelbar virkning etter alt bråket rundt programposten, og Alsethaug syns det er synd det hele endte på denne måten.

– Jeg har jobba 15 år i kriminalomsorgen og der traff jeg blant andre Kjell Alrich Schumann. Hans vei tilbake etter at han var ferdig med å sone har vært vanskelig, så derfor tenkte jeg det var interessant å høre denne historien også.

Det var etter plana meningen at Alsethaug skulle opptre som DJ Charlie på arrangementet på kvelden, i tillegg til å være en del av foredraget om inkluderende arbeidsliv - nå ble det ikke noe av noe.

– Jeg føler det ble skutt litt fra hofta, sier Alsethaug.

Det var først avdelingen til Finansforbundet i Stavanger som reagerte, og de ga signaler om at de ikke ønsket at Schumann skulle delta og mente at han måtte kanselleres. Alsethaug skjønner ikke denne vurderingen

– Finansforbundet i Trøndelag hadde jo vært i kontakt med advokaten til de som ble utsatt for Nokas-ranet, og han sa det var greit.

Hør hele intervjuet med Per Ove Alsethaug, DJ Charlie, her: